Minä ja me

Julkaistu: 30.7.2021, 12:03

Heissuliveissuli🌞

Olemme saaneet kyselyjä siitä, millainen porukka Välitila Studion takana on.

Itseasissa Välitila Studio on yhden henkilön yritys. (Jos olet aiemmin lukenut postauksiamme, saatat tässä kohtaa ihmetellä, sillä viestintä on aina kolmannessa persoonassa. Koitan selittää.)

Ajatus jaetusta tekstiilityötilasta syntyi alun perin pienen porukan kesken muutama vuosi sitten. Alkuperäinen suunnitelma oli perustaa yhdistys, joka rakentaa työtilat pääkaupunkiseudun tekstiiliyhteisölle. Mutta valitettava totuus on, että rahoitusta materiaalisiin perustamiskustannuksiin on tosi vaikeaa saada. Apurahat on varattu hankkeille, ei sen infran rakentamiselle, jolla näitä hankkeita toteutetaan.

Lyhyesti sanottuna, yksi henkilö, eli minä, otin taloudellisen riskin ja perustin yrityksen, jotta konkreettinen tila saadaan toteutettua. Mutta ajatus yhteisöstä ei ole kadonnut mihinkään. Ilman niin monien ihanien ihmisten apua, minä en yksin olisi saanut tiloja rakennettua. Ja kun avaamme, minulla ei yksin ole resursseja sisällön luomiseen.

Välitila ei ole brändi, sen identiteetti muodostuu sen asiakkaiden kautta. Siksi ei tunnu oikealta käyttää ensimmäistä persoonaa. Me on jokainen, joka on maalannut, ommellut, sahannut, naulannut, ruuvannut, kantanut, koonnut, purkanut, asentanut, korjannut, suunnitellut, koodannut, oikolukenut, antanut ideoita, testannut, lahjoittanut tavaraa, keittänyt kahvia tai muulla tavoin auttanut. Me on myös kaikki ne, jotka tulevat kutomaan, neulomaan, tuftaamaan, painamaan, värjäämään, ompelemaan, tekemään prototyyppejä, tuotteita, taideteoksia, järjestämään tekstiileihin liittyviä tapahtumia, kursseja tai työpajoja Välitila Studiossa tai auttavat kehittämään sitä edelleen.

Yhdellä lauseella, minä perustin yrityksen, jotta me voimme kaikki tehdä mahtavia tekstiili-juttuja!

Terkuin,

Pirita